*

harritkiiskinen

Kyse ei ollut vain "epäonnistuneesta sanavalinnasta"

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen umpirasististen lausuntojen vähättely on täydessä käynnissä täällä sosiaalisessa mediassa. Eräskin entinen kansanedustaja ilmoittaa, että kyse on ollut pelkästään Immosen "epäonnistuneesta sanavallinnasta" ja että koko kohu onkin punavihreiden hyökkäyksestä, persujen mustamaalaamiseksi ja "vaientamiseksi".

Tähän voi todeta vain seuraavasti. Olli Immonen edustaa Perussuomalaisten puolueessa sitä umpirasistista siipeä, jolle tämänkaltaiset kannanotot ja ulostulot ovat aivan ominta ja mieluisinta osaamisaluetta. On aivan turha sivuuttaa, saati unohtaa sitä tosiasiaa, että Perussuomalaisten puolueeseen kuuluu avoimesti rasismia ja muukalaisvihaa kannattavia ihmisiä ja että tämänkaltainen toiminta ja kannanotot saavat paljon enemmän kannatusta puolueen piirissä, kun mitä uskalletaan ja sallitaan julkisesti ulospäin näyttää. Tälle asialle ei Timo Soini ole ymmärrettävistä syistä toistaiseksi tehnyt juurikaan mitään. Toivoa sopii, että nyt tapahtuu jotain.

Immosen esittämät kannanotot eivät ole mitään monikulttuurisuus- kritiikkiä, vaan silkkaa vihan lietsontaa ja rasismia. Tätä ei pidä hyväksyä missään tilanteessa. Perussuomalaisten piirissä elää laajalti koettu vastenmielisyys myös ns. punavihreitä humanisteja kohtaan, sillä nämä ihmiset ovat yleensä oikeudenmukaisuuden, kohtuun, rauhan ja kansojen välisen solidaarisuuden kannattajia ja ylipäätään humanististen arvojen puolestapuhujia.

Tätä ei työläisväestön ja vähäosaisten asialle ilmoittautuneessa ja näille ryhmille kaikki antamansa lupaukset pettäneessä Perussuomalaisten puolueessa siedetä lainkaan, sillä punavihreät ihmiset ja kaikki humanismiin viittaava pakottaa persuja katsomaan peiliin ja muistuttaa heitä siitä, mitkä mahdollisuudet ihmisellä, ihmisyydellä ja elämällä oikeasti voisi olla.

Tässä on kyse jonkinlaisesta kateudesta (vaikka jokaisella on Suomessa samat, hyvät mahdollisuudet itsensä kehittämiseen, mikäli asia kiinnostaa) ja sen sietämiseksi on luotu kaikenlaisia punavihreitä, monikulttuurisia humanisteja halventamaan pyrkiviä käsitteitä. On jotakuinkin aika huimaa se, että sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, demokratian, rauhan ja kansojen välisen solidaarisuuden, sekä ihmisoikeuksien ja luonnon puolestapuhumisesta on Perussuomalaisten aikakaudella tehty jotain likaista ja vastenmielistä hörhöjen touhua.

Jos persut haluavat ahdasmielisyydessään määritellä monikulttuurisuuden siten, kuin pääasiassa näyttää, eli joksikin, joka tarkoittaa maan kulttuurista miehittämistä ja luopumista omista suomalaisuuden juuristaan, on se heidän ongelmansa.

Perussuomalaisten rasistisen siiven touhuille, puheille puhtaasta suomalaisesta rodusta ja ylipäätään humanismin arvojen ja monikulttuurisuuden vastaisuudelle on pantava stoppi ja lyötävä retorisesti luu kurkkuun riittävän aikaisessa vaiheessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Immonen puki puolueensa monikulttuurisuutta koskevan kannan sellaiseen muotoon että tavallinenkin kansa sen ymmärtää. Jotkut poliittisen jargonin taakse kätkeytyneet puoluetoverit mukakauhistelevat, eikä muuta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Näinpä. Vihahan se sieltä kuplii läpi, vaikka puoluejohto mieluusti sitä vihaa haluaisi laimentaa ja peitellä.

Tämä viha, siellä taustalla, on kuitenkin perussuomalaisen käyttövoima ja monen perussuomalaisen politikon rakettipolttoaine vallan huipulle.

Se nyt tietenkin ärsyttää ppersukansalaisia että Soini on kovasti yrittänyt sopeuttaa puoluettaan "vanhojen puolueiden" yleiseen poliittiseen kulttuuriin, mikä tietenkin on edellitys sille että puolue pääsee myös osallistumaan vallankäyttöön.

Katsotaan miten tämä vihakuplinta tästä etenee, leviääkö se, vai saadaanko tuli jollain konstilla sammumaan, ennenkuin perussuomalaisten "koti" on tulessa.

Epäilen että nyt ollaan sytyttämässä jonkinlaista vastatulta, mikä söisi kannatusta tältä nykyiseltä breivikiläiseltä tunteiden palolta.

Epäilen että sopivia vastatulen kohteita ja vastatulen sytyttämisen menetelmiä parhaillaan jo kehitellään persujen puoluetoimistossa. Tulevaisuus näyttää mitä he sitten keksivät, vai keksivätkö mitään.

Käyttäjän harritkiiskinen kuva
harri kiiskinen

Samansuuntaisesti ajattelen Arto.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Suurin ihmetys koko kohussa on, että kuinka monen moisia tulkintoja voidaan saada aikaiseksi neljästä lontoon murteella kirjoitetusta lauseesta.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ei kai kukaan järkevä ihminen ketään muutaman yksittäisen lauseen perusteella arvostelekaan. Tällä kertaa Immosen lauseet on laitettu selkeästi suurempaan perspektiiviin, verrattu hänen poliittiseen viiteryhmäänsä ja kavereihinsa - ja niistä on tässäkin blogissa tehty se ainoa looginen johtopäätös.

Joten suosittelen tutustumaan Immosen ja hänen kaveridensa sekoiluihin laajemmin, niin ihmetyskin poistuu.

Käyttäjän harritkiiskinen kuva
harri kiiskinen

Tuomas Heikkilä. Tuo on mielestäni myös jonkinsorttista asian vähättelyä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Olen lukenut lähes jokaisen Immosta koskevan blogin täällä, jotkut löytävät viitteitä natseihin, toiset Norjan joukkomurhiin, osa anti-islamismiin, jotkut maahanmuuttoon, jotkut holokaustiin, jotkut rooman tuhoon, jotkut kristinuskoon ja osa vieläpä näkevät sen kannanottona monikultturismiin ideologiana.

Immosen viesti on kuin jonkinmoinen sosiologinen musteläikkätesti.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Itse olen sitä mieltä että kyse ei suinkaan ollut epäonnistuneesta sanavalinnasta vaan tarkoin harkitusta. Ei tulkintoja kannata lukea kun kukin voi lukea ne sanavalinnat itse.

Siihen kenelle viesti oli tarkoitettu onkin sitten spekulointia eikä sekään selviä ellei ko henkilö tarkenna sitä itse.

Toni Lahtinen

Jokainen järkevä ihminen vastustaa nykyistä monikulttuurisuusideologiaa, koska se pyrkii jakamaan kansan erilaisiin ryhmiin heidän kulttuuritaustansa, uskontonsa, etnisyytensä, seksuaalisen sutautumisensa ja/tai sukupuolensa mukaan. Ideologia pyrkii myös ylläpitämään tätä jakoa mm. tukemalla kuhunkin kulttuuriin ja uskontoon liittyvien arvojen ja tapojen säilyttämistä. Nykyinen monikulttuurisuusideologia ei myöskään kykene näkemään yksittäistä ihmistä, vaan ihminen mähdään vain hänen edustamansa ryhmän jäsenenä.

Tämä malli ei johda ainoastaan yhteiskunnan jakautumiseen, vaan ennen pitkää se johtaa myös ryhmien välien kiristymiseen, sekä siitä seuraaviin ongelmiin. Jaottelu meihin ja muihin on vahvasti mukana nykyisessä monikulttuurisuusideologiassa.

Monietnisen yhteiskunnan ei tarvitse toteuttaa nykyistä monikulttuurisuusideologiaa. Itsekin vastustan, ja tulen vastustamaan, nykyistä suorastaan rasistiseen jaotteluun perustuvaa monikulttuurisuusideologiaa viimeiseen asti.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ketkä kannattavat sinun kuvaamasi monikulttuurisuusideologia? Taitaa olla pelkkä linnunpelätin (strawman) jota oikeesti ei ole olemassakaan.

Toni Lahtinen

Valitettavan monet ihmiset. Jos esimerkiksi kannatat positiivista syrjintää (miten syrjintä voi olla positiivista?) työnhaussa, et näe työnhakijaa ihmisenä, vaan edustamansa ryhmän jäsenenä. Mikäli katsot, että kaikki kulttuurit ovat saman arvoisia emmekä siksi voi arvostella toisten tapoja, jaottelet ihmisiä kuvaamallani tavalla eri ryhmiin, ja pyrit rajaamaan ryhmien välistä vuoropuhelua.

Nykyiseen monikulttuurisuusideologiaan kuuluu juuri edelle kuvaamani tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta loukkaavat toimintamallit ja rajoitukset. Ihminen joka oikeasti kannataa tällaista mallia joutu hyväksymään senkin, että kannibalismi on lopulta pelkkä makuasia, eikä meillä ole oikeutta arvostella natseja, koska eme itse kuulu natseihin.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #16

Ai kuten miesten ja naisten erilliset saunavuorot? Tai työkyvyttömyyseläke?

"Positiivinen syrjinnän" tarkoituksena on auttaa maahanmuuttajia integroitumaan yhteiskuntaan nopeammin ja kivuttomammin, ei jakaa ihmisiä tai kulttuureita arvojärjestykseen. Uuteen maahan muuttanut ihminen on työelämän osalta hyvin hankalassa tilanteessa, aivan kuin on esimerkiksi työkyvytön tai lukihäiriöinen ihminen. Kaikkia em. ihmisryhmiä autetaan pääsemään työelämään tai tulemaan toimeen ns. "positiivisen syrjinnän" avulla.

En ota kantaa siihen tarvitaanko "positiivista syrjintää", tai onko se kokonaiskuvan kannalta hyväksi, huomautan vain että se ei rajoitu maahanmuuttajiin, eikä sen tarkoitus ole jakaa ihmisiä kulttuureittain, vaan päinvastoin assimiloida heidät yhteiskuntaan työelämän kautta.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #18

Minulle sekasauna sopii, mutta ymmärrän, ettei se kaikille käy.

Kaikilla on mahdollisuus päästä/joutua työkyvyttömyyseläkkeelle, mikäli tietyt ehdot täyttyvät. Syntyperä tai muu vastaava ei rajaa ketään sen ulkopuolelle.

Muuttajien integroitumista voitaisiin nopeuttaa myös keskittymällä muuttajan oman kultturitaustan tukemisen sijaan suomalaisten tapojen ja arvojen opettamiseen.

Positiivinen syrjintä, vaikka se ehkä auttaakin ihmistä saamaan työpaikan, on kaksiteräinen miekka niin työn saajan kuin muidenkin kannalta. Toisaalta se siis auttaa työelämäään pääsyssä, mutta toisaalta se valitettavasti myös leimaa työntekijää. Esimerkiksi blogissaan Börje Uimonen kertoi, kuinka Starkin työntekijä oli pienistä vaikeuksita huolimatta saanut työnsä tehdyksi, ja hoidettua Börjen tarvitseman avun kauppa-asioissa. Onko tuossa mitään outoa? Eikös tuo ole juuri se, mitä varten kyseinen työntekijä oli Starkille palkattu. Jostain syystä Börje kuitenkin näki tilanteessa jotain niin erikoista, että kirjoitti siitä blogiinsa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #32

Mitä suomalaisia tapoja kannattaisi opettaa?

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #33

No esimerkiksi se, että me suomalaiset olemme pääsääntöisesti varsin pidättyväistä kansaa, ja välttelemme yleensä keskustelua vieraiden kanssa. Lisäksi on hyvä huomauttaa, ettei tällä hiljaisuudella ole mitään tekemistä rasismin kanssa, vaan olemme yhtä hiljaisia kaikkia kohtaan. Hyvä olisi huomauttaa myös siitä, että varsinkin pienillä paikkakunnilla ulkomaalaisen näkeminen on vielä verrattain harvinaista, minkä takia eri väristä/näköistä ihmistä saatetaan katsoa ihmetellen, eikä siinäkään kyse ole yleensä ole rasismista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #34

Me suomalaiset (minä ja monet muut) emme välttele keskustelua vieraiden kanssa. Yleensä kun rupean keskustelemaan jonkun vieraan suomalaisen kanssa siihen vastataan halukkaasti.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #35

Puhuin suomalaisista pääsääntöisesti, mukaan toki mahtuu myös hyvinkin sosiaalisia persoonia. Tämän hiljaisuuden ovat huomanneet myös kolleegani, mutta enää se ei heitä häiritse, koska tietävät sen olevan suomalaisille normaalia eikä heistä itsestään johtuvaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #36

Puheliaisuus vaihtelee paitsi yksillöllisesti, seutukunnittain olen huomannut oman kokemukseni mukaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #16

#16

Et kai Toni sinä oikeasti sentään kehtaa väittää etteikö suomalaisella työnantajalla olisi oikeus halutessaan palkata myös sellaista henkilöä jonka juuret ovat muualla? Nythän näin ei ole. Miksi suomalaisilta sellainen oikeus pitäisi edes viedä pois?

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #19

TK: "Et kai Toni sinä oikeasti sentään kehtaa väittää etteikö suomalaisella työnantajalla olisi oikeus halutessaan palkata myös sellaista henkilöä jonka juuret ovat muualla?"

Ei kai tuohon ulkomaalaisen palkkaamiseen mitään positiivista syrjintää tarvita? Itsekin työskentelen firmassa, jossa noin puolet on ulkomaalaistaustaisia (jos tällainen termi sallitaan), enkä tiedä, että ketään olisi palkattu muun kuin puhtaan osaamisen perusteella.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #16

Ketkä "monet ihmiset".
Minusta on järkevää,että jossain tapauksissa työnhaussa tai opiskelijavalinnoissa annetaan lisäpisteitä esim etnisen taustan takia jos tarvitaan sellaista asiantuntemusta. Esim. poliisissa voi olla paljonkin hyötyä jonkun vähemmistöryhmän edustajasta.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #21

Eihän se ole syrjintää, jos valintoja tehdään kulloinkin tarvittavan asiantuntemuksen pohjalta. Syrjintää sen sijaan on, jos työnhaussa tietoisesti valitaan tai jätetään valitsematta johonkin ryhmään kuuluvia työnhakijoita. Jos esim. jokin kunta tai kaupunki tietoisesti priorisoi joihinkin ryhmiin kuuluvia työnhakijoita työntekijöitä palkatessaan, on kyse syrjinnästä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jokainen järkevä ihminen vastustaa nykyistä monikulttuurisuusideologiaa."

En oikein usko että tällaista ideologiaa on olemassakaan, paitsi sen olkoiukon rakentaneiden mielikuvissa. Missään tapauksessa mitään sellaista ideologiaa ei pitäisikään olla olemassa.

Asiat pitäisi ratkaista omantunnon mukaan, valitun etiikan mukaan, mutta ennenkaikkea käytännössä rationaalisin perustein, asia kerrallaan.

Hyvä periaate olisi ensin päättää mikä olisi hyväksi, sitten pitäisi miettiä mikä on mahdollista ja sitten vasta tehdä se mahdollinen, omantunnon ja eettisten periaatteiden mukaisella tavalla.

Nylyinen "maahanmuuttokriittinen" vouhotus on pitkälle tunteisiin perustuvaa ja tunteisiin vetoavaa, sekä erilaisia tunteita, myös vihaa lietsovaa. Tunteet ovat ihmisille tärkeitä, mutta ratkaisuja tehdessä ne tulisi unohtaa, tai ainakin sulkea pois, jäävätä. Asiat pitäisi ratkoa asioina.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Asiat pitäisi ratkaista omantunnon mukaan, valitun etiikan mukaan, mutta ennenkaikkea käytännössä rationaalisin perustein, asia kerrallaan."

Noinhan sen pitäisi mennä. Perussuomalaiset näyttävät haluavan rakentaa eräänlaisen monikulttuurisuusnormiston jolla suljettaisiin tietyt asiat ja palvelut nykyisen yhteiskunnan toiminnoista joidenkin ryhmien ulottumattomiin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sinä sen jo sanoitkin mitä minä edellä kommentissani.

Perttu Remes

Kovia väitöksiä. Kun oikein jotain mantraa toistelee, tuleeko siitä totta?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Luu pitää panna kurkkuun, kyllä.

Argumentein, mutta ei missään tapauksessa vaatimalla immosten vaientamista.

Suun tukkiminen näiltä aiheuttaa näet paljon enemmän tuhoa, kun pääsevät hautomaan ajatuksiaan piilossa ja muuttamaan ne teoiksi ilman että muut huomaavat mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olen samaa mieltä, mutta rasistisiin solvauksiin pitää kiinnittää huomiota, samoin natsi- ideologiaan ja siihen pitää vastata sanan säilällä, olivatpa solvaukset tai natsipuheet lain rajojen mukaan laillisia tai laittomia.

Suuta ei saa tukkia, ja kyllähän vastuun kantokin aina jotain opettaa, joillekin, vaikka ei välttämättä ideologisesti hurahtaneille, kuten Immonen, tai Halla-Aho. Eihän Hitlerkään vastuun kannosta mitään oppinut, tuli vain pahemmaksi.

Käyttäjän harritkiiskinen kuva
harri kiiskinen

Mark.

Argumentein kyllä, tietty. Ehkä haen tässä sitä, että asiaan tulisi puheen tasolla suhtautua sen vaatimalla vakavuudella ja laajuudella.

Kalevi Wahrman

Ketkä tukevat Immois, Halla-Aholaisia. Seuraava artikkeli selvittää ketkä tukivat Aatua. Samatko piirit myös suomessa?

Natsit ja Saksan talouselämän eliitti ennen Hitlerin valtaannousua - Jouko Jokisalo

Nyt kun on tullut 80-vuotta Hitlerin valtaannoususta, niin tässä vähän
taustaksi NSDAP:n ja taloudellisen eliitin suhteista ennen Hitlerin
valtaannousua. Hitler teki läpimurron Ruhrin alueen teollisuuden
mahtimiesten piirissä vuonna 1927. Vasta NSDAP:n vaalimenestys syyskuussa
1930 muodostui kuitenkin käännekohdaksi NSDAP:n ja hallitsevan eliitin
välillä. Se edellytti NSDAP:n puolelta toimenpiteitä. Ensinnäkin NSDAP:n
johto teki pesäeron Otto Strasseriin ja hänen kannattajiinsa. Radikaalille
"antikapitalismille" asetettiin suitset. Toiseksi mahdollistettiin
teollisuuden edustajien suora vaikutus NSDAP:n talouspolitiikkaan ja sen
kehittelyyn. Siinä tarkoituksessa perustettiin NSDAP:n talouspoliittinen
osasto uudelleen. Siihen eivät enää kuuluneet keskiluokan edustajat, vaan
mm. seuraavat henkilöt: von Stauss (Deutsche Bankin johtaja), Fischer
(IG-Farben), von Lucke (Flick-konserniin kuuluvan yrityksen
hallintoneuvoston puheenjohtaja), Cordemann-Siemens-konsernin edustaja.

Hitlerin nimenomaisella toivomuksella perustettiin teollisuuden
luottohenkilön Wilhelm Kepplerin johdolla ns. "teollisuuden ystävyyspiiri"
(myöhemmin Freudenskreis des Reichsführer SS Himmler) vuonna 1932. Siihen
kuului 20 teollisuuden ja pankkimaailman johtohahmoa. Siihenkuuluivat mm.
seuraavat Saksan pankkimaailman edustajat: Kurt von Schröder (Kölner
Bankhaus Stein), Emil Meyer (Dresdener Bank), Fritz Reihart (Commerzbank).
Heidän lisäkseen sen jäseninä olivat seuraavat teollisuuden edustajat:
Albert Vögler (Vereinigte Stahlwerke), Otto Steinbrinck (Flick), Ewald
Hecker (Verband Eisen-und Stahlindustrieller), August Rosterg (Wintershall),
Heinrich Schmidt (Kalisyndikat), Rudolf Bingel (Siemens), Emil Helfferich
(Hapag), Hjalmar Schacht ja Graf von Bismarck "Keppler-piirin", jolla
nimellä sitä kutsuttiin, tavoitteena oli "keskustella kansallissosialistisen
johdon talouspoliittisista
suunnitelmista". Hitler tapasi teollisuusedustajien "ystäväpiirin
ensimmäistä kertaa 18. toukokuuta 1932, jolloin hän informoi heitä mm.
suunnitelmista murskata ay-liike ja perustaa yksipuoluejärjestelmä. Yksikään
läsnäoloista ei esittänyt vastalausetta Hitlerin kaavailujen suhteen.

Näiden muutosten jälkeen fasismin talouspolitiikan kehittelyyn vaikuttivat
olennaisesti teollisuuden ja pankkimaailman edustajat. Nämä toimenpiteet
merkitsivät myös, että talouselämä alkoi painostaa presidentti Hindenburgia
yhä lisääntyvästi, jotta hän nimittäisi Hitlerin valtakunnan kansleriksi.
Motiiveista totesi pankkiiri Schröder:

"Talouden miesten yleiset tavoitteet suuntautuivat voimakkaan johtajan
valtaan Saksassa. Tavoitteena oli muodostaa hallitus, jonka valta olisi
pitkäikäinen. Kun NSDAP kärsi ensimmäisen takaiskun 6.11.1932...muodostui
Saksan teollisuuden tuki erityisen välttämättömäksi. Teollisuuden yhteinen
intressi muodostui bolshevismin pelosta ja toivosta, että
kansallissosialistit - ollessaan vallassa - tulisivat luomaan Saksalle
vakaan poliittisen ja taloudellisen perustan. Yhteinen lisäintressi oli
toive Hitlerin taloudellisen ohjelman toteutumista, jossa olennainen kohta
oli siinä, että talous itse pitäisi ohjat käsissään ratkaistessaan
poliittisen johdon asettamia ongelmia." Hän totesi myös, että "Hitlerin
taloudellinen ohjelma oli taloudessa
yleisesti tunnettu ja sen tervehtimä."

Jouko Jokisalo 31.1.2013

Käyttäjän harritkiiskinen kuva
harri kiiskinen

Kiitos Kalevi Wahrman, harvoin julkisuudessa näkyvän, Kansallissosialisteja koskevan merkittävän seikan esille tuomisesta.

Harri Immonen

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1990...

Milloin aloitetaan.. Marssit vanhustenhoidon ja Suomen puolustusvoimien puolesta..?
Ainiin, ne eivät kiinnosta vasemmistoa tai rkp-vihreitä. Moneltako se mamumarssi nyt olikaan..?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Koska se porvareiden marssi vanhustenhoidon ja puolustusvoimien puolesta sitten on? Ei taida kiinnostaa.

Jaakko Häkkinen

Osaisiko Harri lainata Immoselta jotain umpirasistista kommenttia? Ei nimittäin ole näkynyt missään moista. Ensin ehkä kannattaisi tutustua rasismin määritelmään...

Anne Lindell

Just näin Harri.

Ja mitä tekee Soini ... piiloutuu, ja mitä tekee Olli? Kössi kengurun katoamistempun? Triisus mitä "miehiä" ... arkajalkoja - "fisilortteja".

Olli Immosen facebook-postaus eilen 27.7. -15 (suora lainaus facebookista):” Päätimme tänään rakkaan vaimoni kanssa lähteä kohti eteläisen pallonpuoliskon lämpöä nauttimaan elämästä ja yhdessäolosta vielä kun eduskunnan istuntotaukoakin (joka on muuten nykyisellään mielestäni aivan liian pitkä) on noin kuukauden verran jäljellä. On mukavaa päästä rentoutumaan, nautiskelemaan elämästä ja ennen kaikkea viettämään rauhassa aikaa elämäni valon kanssa. Muistakaa ystäväni pitää huolta toisistanne ja rakastaa lähimmäisiänne.”. …889 tykkäystä, 128 kommenttia (28.7. klo. 17:30) – luin suurimman osan kommenteista ... kaikki kannustavia ... kritiikiä ei löytynyt. ... Tässä Olli Immosen tämänpäiväine postaus blogissaan ”Myrsky vesilasissa” - - - > http://e-aho-muutablog.blogspot.fi/2015/07/kansane...

Toimituksen poiminnat