*

harritkiiskinen

Pres. Niinistön näkemys pakolaisongelmasta on valitettava ja epäinhimillinen.

 

On erittäin valitettavaa se, että Suomen presidentin Sauli Niinistön näkemys maailman kasvavaan pakolaisongelmaan on näin suppea ja rajoittunut.

"Me elämme nyt niin karussa maailmassa, että meillä ei ole mahdollisuutta antaa kovin paljon tilaa sellaisille ihmisille, jotka tulevat vain hakemaan itselleen parempaa tulevaisuutta".

Presidentti Niinistön mielestä monikansallisten suuryhtiöiden ja Yhdysvaltojen johtamien geopoliittisten sotaretkien ja niiden seurannaisten runnomista maisemista parempaa tulevaisuutta maailmalle hakemaan lähteville ihmisille ei pidä antaa tilaa. presidentti mainitsee, että elämme karussa maailmassa, mutta ei välitä ottaa kantaa siihen, miksi maailma on nykyään niin karu. Eikö se, että lähtee maailmalle sodan jaloista hakemaan "vain parempaa elämää" ole presidentille riittävä syy siihen, että ihmiset ovat valmiita jättämään jopa kotinsa sen "vain paremman elämän" vuoksi?

Tämä kaikki kuulostaa valitettavan itsekkäältä ja kylmältä kommentoinnilta. Sen lisäksi, että se edustaa selvästi sitä Washingtonin ja Brysselin linjaa, jonka ensimmäinen tehtävä on suojella finanssipääoman ja monikansallisten suuryhtiöiden voittojen tekomahdollisuuksia ihan niitä varten luodulla lainsäädännöllä, se asettaa maailmalla vallitsevan imperialistisen kapitalismin runnomaksi jäävät ihmiset, niin lapset, kuin yleensä köyhät aikuiset, ihmisyysmittarilla varsin epäinhimilliseen asemaan.

Sauli Niinistö sanoi haluavansa olla presidenttinä "arvojohtaja", kun hänet oli valittu kansakunnan johtoon. Arvoja on niin monenlaisia, mutta hänen tarkoittamassaan mielessä hän ei sitä ole missään vaiheessa ollut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Niinistö tarkoittanee karulla maailmalla sitä, että ne hyvät ajat ovat takana päin.

Että tämä Suomi-kupla saattaa puhjeta vielä ja siinä olisi tietyllä tapaa epäreiluakin antaa lupauksia paremmasta, kun sitä ei voi taata mitenkään.

Olemme kelkassa, jossa ei ole mitään solidaarisuutta, ajattelet että siihen uskot sinäkin kirjoittamastasi päätellen. Meidät ryöstetään lähes yhtä surutta kuin heidätkin on ryöstetty.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Suomen presidentin Sauli Niinistön näkemys on realistinen ja siksi se luo pohjaa todelliselle keskustelulle, jota ei synny haihattelun eikä todellisten ongelmien kiistämisen pohjalta.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Maailma on karu, mutta realismi ei ole epäinhimillisyyttä. Niinistö asettelee sanansa maltillisesti mutta ymmärtää minkälainen katastrofi meillä on käsissä. Jos uskallat lukea totuuden:
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Martti Kovala

Suosittelen herrra kiiskiselle tutustumista tähän tarinaan:
http://www.nytimes.com/2015/08/14/world/middleeast...
Lyhyesti sanottuna se kertoo, että "vääräuskoisen huoran" raiskaaminen on "ainoan oikean uskon voittamattomalle sankarille" sekä velvollisuus, että oikeus.

Jouko Markula

No eihän tässä velalla aleta ihmishenkiä muualta pelastamaan, olet syypää myös eläkeläisten ja lapsiperheitten ahdinkoon, koska "minkä taakseen jättää, sen edestään löytää"... Liberaali ei tajua että ihmishengen ylläpito maksaa pakolaisenakin, ja kun nämä eivät työllistä itseänsä, vaan
nauttivat pakolaismandaatilla oloaan keskuksessa, jostain on revittävä kustannukset...plus sitten suomen lainvastaiset toimet, kulttuurelliset erot ihmisten kohtelussa, kulut vain nousevat. Takaisin lähtömaahansa vain, ei muuta vaihtoehtoa

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kuten aikaisemmissakin kommenteissa on ollut, niin kyse on realismista. Nykyisellä menolla emme pysty turvaamaan omienkaan tulevaisuutta. En nyt tarkoita pakolaisten aiheuttamaa taakkaa vaan kaikki muu menee sen verran penkin alle, että tulevaisuuden Suomi näyttäisi näiltä näkymin olevan aika kurja paikka.

Käyttäjän NikoSillanp kuva
Niko Sillanpää

Olipas Niinistöltä virkistävä kommentti tässä keskustelussa, jossa puhtaasti emootioista eikä järjellä orientoituvat tahot kiekuvat kilpaa moralisoivia ja voimakkaasti yleistäviä paasauksia "hädästä", "ihmisyydestä", "inhimillisyydestä", "oikeuksista" ym. koskien Suomen väestöön nähden kertaluokkia runsaslukuisempia, kaukaisia tahoja, joiden kanssa meillä ei ole oikeastaan mitään tekemistä, ja näiden yhteiskunnan tapahtumia, joihin emme voi vaikuttaa juuri mitenkään. Vastuu ei todellakaan ole täällä, vaan se on siellä. Ei ole mitään maailmanhallintoa, ei globaalia sosiaalihuoltoa, ei globaalia sopimuspohjaa saati luottamusta eikä siten globaalia velvoittavuutta. Hyvinvointierot eri luottamus- ja sopimuskuntien välillä eivät velvoita mihinkään kuin näiden kuntien sisällä sopimusten ja luottamuksen puitteissa.

Käyttäjän harritkiiskinen kuva
harri kiiskinen

Sinä jaksat aika ajoin hämmästyttää Niko.

Uhan alkajaisiksi. Kun 1% maapallon väestöstä omistaa 50% kaikesta varallisuudesta ja 85 rikkainta saman verran kuin 3,5 miljardia köyhintä, niin tuo kommenttisi vetää lähinnä sanattomaksi.

Käyttäjän NikoSillanp kuva
Niko Sillanpää

Siinä, että 1% omistaa 50% tai enemmän, en näe mitään ihmeellistä tai moitittavaa huomoiden eri maiden ja kansojen kehitystasojen valtavat erot. Varallisuuden äärimmäinen keskittyminen hyvin harvoille henkilöille on tietty ongelmallista ja epätarkoituksenmukaista, mutta se on eri kysymys eikä generoi mitään kollektiivista globaalia velvollisuutta täällä suuntaan tai toiseen. Kukaan täällä, edes miljardööri Niklas Herlin, ei ole noiden 85:n joukossa.

Käyttäjän harritkiiskinen kuva
harri kiiskinen Vastaus kommenttiin #9

Niko!

"Siinä, että 1% omistaa 50% tai enemmän, en näe mitään ihmeellistä tai moitittavaa"

Tuo ei ole osoitus tuon 1%:n ahkeruudesta, vaan sisältää monikansallisia yhtiöitä suojelevaa lainsäädäntöä, massiivista korruptiota yhteiskuntien ylätason kanssaa kolmansissa maissa yms yms.

Kyse ei ole enää pitkään aikaan ollut mistään kapitalismista, tai vapaakaupasta, vaan soilkasta rosvouksesta monin osin.

lue vaikka yksi esim. tosta

http://chevrontoxico.com/

Käyttäjän NikoSillanp kuva
Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #10

Samaa mieltä siitä, että kolmansien maiden pitäisi saada lainsäädäntönsä esim. luonnonvarojen hallintaa koskien kuntoon (= kansallistaa keskeiset uusiutumattomat luonnonvarat). Edellyttäisi tietty mm. yhteiskunnallista stabiliteettia ja korruption kuriin saamista siellä, mutta ei taida olla realistisesti näköpiirissä.

Kyse ei ole ahkeruudesta, vaan korkeammasta tieteellisteknillisyhteiskunnallisesta kehitysasteesta, joka johtaa kertaluokkaa korkeampaan työn tuottavuuteen ja korkeampaan jalostusasteeseen, mikä taas generoi varallisuuseroja eri kansojen välille.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Realistiset näkemykset maahanmuutosta=valitettavia ja epäinhimillisiä,,ja esittäjä rasisti !
Vain punavihreä(propagandistinen)näkemys on ainut oikea !

Käyttäjän NikoSillanp kuva
Niko Sillanpää

Sisäministerimmehän totesi taannoin, että turvapaikanhakijan motiivien epäileminen on rasismia. Ilmeisesti sitten sisäministeriön alaisessa Maahanmuuttovirastossa lopetetaan kokonaan kansainväliseen suojeluun perustuvien oleskelulupien aiheellisuuden tutkiminen, koska sellainen olisi rasismia.

Viittaan ensimmäiseen kommenttiini. Koko keskustelua leimaa valtava moraalinen pöyristyneisyys ja siitä saatavat hyväihmisyyskokemukset.

Jari-Matti Mäkelä

Hienoa.

Mustavalkoisessa kuplamaailmassa kullakin suomalaisella on väkivallan uhalla velvollisuus ottaa vaikka miljardilaina per henki, jotta voidaan auttaa mahdollisimman montaa maahanmuuttajaa. Perusteena tietenkin se, että länsimaiden talous on hyvä, talouskasvu erinomainen ja länsimaalainen pääsee mistä tahansa velasta aina jaloilleen. Siksi meillä on varaa auttaa erityisesti velaksi. Todellisuudessa talous heikkenee, talouskasvu on negatiivinen ja osa on jo nyt ikuisessa velkakierteessä. Mutta.. ainakin vuodaan väkivallalla uhata pian ihmisiä, jos eivät muuten ole tarpeeksi korkeamoraalisia. Ja hirttotuomioita ennen tuomitaan kaikki varmuuden vuoksi rasisteiksi, presidentistä alkaen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kauan odotettu kannanotto Tasavallan Presidentiltä. Samankaltaista, realistista lausuntoa ei tosin olisi saatu Haloselta, vaikka olisi sirpillä ja pajavasaralla eli moskalla esiin houkuteltu. Sauli Niinistö on oiva presidentti tällä murheellisella hetkellä kansakunnan historiassa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Huomionarvoisinta Niinistöltä oli peräänkuuluttaa painopisteen valintaa. Maailmassa on noin 60 miljoonaa pakolaista ja leirien olosuhteet vaihtelevat hurjasti. Meidän on kehitettävä pakolaisten olosuhteita tasapuolisesti sen sijaan, että asutamme kalliilla Suomeen ihmisiä Lähi-idästä ja Afrikasta. Nyt esim. eteläsudanilaisten pakolaisten auttamisrahoja leireillä on leikattu samalla, kun ihmissalakuljetusta ja varakkaimpien ihmisten asuttamista kalliilla Suomeen tuetaan.

Käyttäjän BorisW kuva
Boris Winterhalter

Ongelma on kuten Niinistö toteaa - valtaisa. Sitä ei ratkaista sallimalla vapaa tulo Eurooppaan vaan kuten eräät toteavat ryhtymällä petaamaan ihmisille siedettävät olot kotimaassaan - tätä ei ratkaista ilman kovia paukkuja - jos silloinkaan.

Kaikki ne epätoivoiset tulijat, pientä seikkailuhaluisia lukuunottamatta, haluaisivat varmasti pärjätä hengissä omissa kulttuureissaan. Sielä pitäisi tehdä kaikki mahdollinen ja mahdotonkin.

Onhan Suomestakin laähtenyt joukoittain paremman elämän toivossa Amerikkaankin, mutta sinne mentiin kovaa työtä tekemään eikä almuja anomaan. Sodan jaloista pakoon lähteneet ovat tietysti avun tarpeessa ja sitä annettakoon, kuten tehtiin Suomessakin evakkojen kanssa (itse yhtenä heistä puoli vuotiaana). Tosin Karjalasta tultiin samaan kotimaahan.

Aivan eri kulttuurista tulevilla on edessään kulttuurishokki, paitsi jos pääsevät jo ajoissa kotoutuneiden maanmiestensä alueelle. Suomen olot poikkeavat lähi-idän ja Afrikan oloista todella suuresti, joten sopeutuminen tuottaa vaikeuksia. Yksi edellytys on, että tulijat noudattavat Suomessa vallitsevia tapoja ja omaksuvat kauniin kielemme.

Jussi Kumpulainen

On kyllä kamalaa että Ninistö ei henkilökohtaisesti ota Suomeen niitä 3 miljardia köyhää ja auta kaikkia. Meillähän riittä jaettavaa ja kolmen vuosikymmenen päästä niitä autettavia on 6 miljardia. Kyllä ne kaikki meille mahtuu senkin rasisti! Hyi

Eero Laine

Harri Kiiskinen on nyt ihan hukassa.Eikö hänen mielestä pakolaisongelma ole suuri uhka Suomelle.Presidentin puhe oli hyvä.Hän tietää että pakolaisongelma tulee olemaan suuri uhka.Rikollisuus terroriteot tulevat kasvamaan rajusti Suomessa sekä muualla Euroopassa.Samaan aikaan poliisien sunnuntailisiä leikataan mikä tuntuu oudolta.Nyt pitää herätä ja ottaa tuleva uhka tosissaan,ja tehdä asialle jotain.Pääministeri Sipilän myötävaikutuksella myös Ruotsista tulee pakolaisia Suomeen ilman että heidän tietoja tarkistetaan.Ei voi kun kauhulla odottaa mitä tulee tapahtumaan.

Kaarlo Kunnari

Ei ole mitään lisättävää, kaikki on aikaisemmin jo sanottu. Ihmettelen edelleen suvaitsevaiston sinisilmäisyyttä ja kysyn uudelleen miten 100 mrd euron velka hoidetaan sitten kun korot nousevat normaaliksi eli 7 prosenttiin ja yksistään valtiovelan korko on 7 mrd euroa. Mistä löytyy lyhennysrahat? Puheet siitä että meillä on varaa hoitaa rajattomasti pakolaisia ja turvapaikan hakijoita pitää suhteuttaa tähän. Elämme yli varojemme jo nyt ja hallituksen säästötoimenpiteet aiheuttavat vain lakkoja ja änkyröintejä. Kukaan ei halua maksaa kustannuksia ja kuitenkin vaaditaan osallistumista. Hei miettikää nyt todella missä mennään ja mitä tehdään.

Kaarlo Kunnari

Olen tietoinen siitä, että valtio maksaa turvapaikkakustannukset eli veronmaksajista alle 25000 euron vuosiansiota nauttivat eivät niihin osallistu, koska heidän valtioveronsa on minimaalinen tai nolla. Nyt kuitenkin vouhkataan että hallitus ottaa vain pienipalkkaisilta ja pääasiassa naisilta. Todellisuudessa nämä kasvavat turvapaikkakustannukset maksavat nytkin keski- ja suurituloiset. Se joukko joka ei maksa mitään turvapaikkakustannuksista joko tahallaan tai tietämättömyyttään vaati kansaamme lisäämään tukea pakolaisille. Nämä vaatijat eivät kuitenkaan joudu kustannusten maksajiksi. Tämä on väärin homman maksajia kohtaan ja esitänkin että turvapaikkaustannukset peritään eri verolla kaikilta kansalaisilta. Tällöin todella nähtäisiin mitä se solidaarisuus on, eikä vain oltaisi solidaarisia toisten kustannuksella (asenne; herrat maksakoot tämänkin).

Käyttäjän AnttiKarhunen kuva
Antti Karhunen

Hahaa, ei lakkaa hämmästyttämästä tämä ihmisten typeryys.

Käyttäjän MarjaUusitalo kuva
Marja Uusitalo

Kiitos Kiiskinen. Hämmentävää luettavaa kommenteissa tuo "ei MEILLÄ ole varaa". Todella mietin keitä meitä itsekukin kirjoittaja tarkoittaa. Paljoon olisi varaa, jos rahat ei olisi harvojen takana kasvamassa. Ja, ei todellakaan MEILLE.
Vai mitä?

Toimituksen poiminnat