*

harritkiiskinen

Vapaata ja hallitsematonta kapitalismia maailman rajoilla

Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo kirjoittaa täällä pres. Niinistöä lainaten:

”Vapaa liikkuvuus ei voi olla hallitsematonta liikkumista,”

Elo jatkaa lainauksella:

"Vapaa liikkuvuus ei saa tarkoittaa liikkumista vapaasti sosiaalietujen perässä,” totesi myös Ison-Britannian valtiovarainministeri George Osborne vieraillessaan Suomessa.

Jatkoksi toteaa kansanedustajaElo:

"Toivotan kaikki muutkin kanssani pohtimaan nykyisen Schengen-järjestelmän toimivuutta ja mielekkyyttä. "

 

Noihin Elon lainauksiin ja tervetulotoivotuksiin voisi kommentoida vaikka seuraavasti.

Sikäli kun hyväksyt "vapaan ja hallitsemattoman kapitalismin/korporatismin" ja monikansallisten suuryhtiöiden ja keskittyneen finanssipääoman vapaan liikkumisen voittoja metsästäessään, sekä Washingtonin sotaisan geopolitiikan, on sinun myös hyväksyttävä niiden aikaansaamat, vapaasti ja hallitsemattomasti liikkuvista ihmisistä muodostuvat pakolaisvirrat. Kaikki kieltävät selittelyt ovat tässä pelkästään osoitus selittelijän itsekkyydestä ja kaksinaismoraalista.

Eli, Elon linjoja mukaillen, "toivotan kaikki muutkin kanssani pohtimaan nykyisen kapitalistisen/korporatistisen järjestelmän toimivuutta ja mielekkyyttä".

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Harri. Sinua mukaillen käytännön esimerkki. Kolmensadan metrin päässä: sijoittaja ostaa kiinteistön, pilkkoo sen, myy osan tulevista suunnitelmista mitään tietämättömille, parturoi metsän putipuhtaaksi ja neuvottelee nyt paikan vuokraamisesta tai myymisestä pakolaisten hätämajoitukseen. Kysymys siis kuuluu: kuka, nykyisessä järjestelmässä,kaikissa tilanteissa aina hyötyy eniten?

Käyttäjän harritkiiskinen kuva
harri kiiskinen Vastaus kommenttiin #4

Vastaukseni varmaankin tiedät Kristiina. Bisnestä tehdään lopulta kaikella, missä vain on voittoja käärittäväksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Sikäli kun hyväksyt "vapaan ja hallitsemattoman kapitalismin/korporatismin" ja monikansallisten suuryhtiöiden ja keskittyneen finanssipääoman vapaan liikkumisen voittoja metsästäessään, sekä Washingtonin sotaisan geopolitiikan, on sinun myös hyväksyttävä niiden aikaansaamat, vapaasti ja hallitsemattomasti liikkuvista ihmisistä muodostuvat pakolaisvirrat."

Ei niitä kaikkia tarvitse hyväksyä, mutta niille me ja EU:kaan ei voi mitään, Schengenin sopimukselle kyllä. Sitä EU voi rukata, jos tahtoa löytyy.

Ks.:
http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200969-vapa...

Toimituksen poiminnat