*

harritkiiskinen

Miksi pakolaisuus on ongelma vain, koska "ne" tulevat Suomeen?

Pääosa suomalaisesta väestöstä on myötätuntoista....., mutta samalla perin juurin mukavuudenhaluista.....ja valitettavasti ajatusmaailmaltaan myös perin juurin nurkkakuntaista. Tämä näkyy erittäin hyvin myös siinä tavassa, jolla täällä keskustellaan kasvavasta pakolaisongelmasta. Siis siitä, kuinka meillä pääasiassa poliittisen oikeiston muodostama keskustelu käydään, koskien niistä ihmisistä koostuvia ihmisvirtoja, jotka joutuvat lähtemään kotimaastaan ja kotoaan etsimään ns. parempaa elämää jostain muualta.

 

Kun seuraa tätä kaksinaismoraalissa vellovaa pakolaiskeskustelua, jota meillä joka tuutista nyt tulee, voi laittaa merkille sen saman seikan, mikä leimaa kaikkea meillä käytävää yhteiskunnallista keskustelua. Meillä puhutaan oireista, mutta ei koskaan ongelman todellisista syistä. Suomi ei ole kaikilla mittareilla sivistysvaltio. Tämän johtopäätöksen teen ja perustelen sitä tässä esille tuomallani. Porvarillisen yhteiskunnan kaksinaismoralistinen suhtautuminen maailman ongelmien todellisiin syihin ei kestä totuutta tässäkään asiassa.

 

Eurooppaan suuntautuvilla alati kasvavilla pakolaisvirroilla on syynsä. Ihmiset eivät yksinkertaisesti huvikseen lähde tänne solvattaviksi. Täytyy omata henkisessä mielessä hyvin rajoittunut ja itsekäs ajattelu, mikäli ei tätä tajua.

 

Itse katson, että pää-asiallisimmat syyt kasvaville pakolaisvirroille löytyvät ensiksikin siitä Yhdysvaltojen toteuttamasta aseellisesta imperialismista, jota se on kymmeniä vuosia harjoittanut Lähi- Idässä ja Afrikassa. Washingtonin tarkoituksena on saada aikaan ja pitää yllä jatkuvaa valtioiden sisäistä ja välistä sekasortoa erityisesti Lähi- Idässä. Tietoisella sotapolitiikalla onnistutaan siinä, että eri paikalliset ryhmittymät kääntyvät toisiaan vastaan, kunnes ollaan sisällissodan kaltaisessa tilanteessa ja väkivallan kierre on loputon.

 

Tämän sai Yhdysvallat liittolaisineen aikaan Irakissa, jonka jälkeisiä on myös ISIS. Samoissa tavoitteissa on Washington onnistunut myös mm. Syyrian suhteen ja ongelmat laajenevat. Washingtonin kannalta pahin ja epätoivottavin tilanne Lähi-Idässä, kuten missä muualla maailmassa tahansa, on se, että vallitsisi rauhanomainen yhteiselo eri kansojen ja kansojen sisäisten ryhmien välillä.

 

Jatkuva sodan ja rakenteellisen väkivallan, sekä pelon ja epäluulon ilmapiiri on se mitä USA sotapolitiikallaan hakee ja on sen saavuttanut. Washington johtaa maailman tapahtumia, tavoitteenaan dollarin aseman säilyttäminen maailmankaupassa ja öljyn hallinta Lähi-Idässä. Amerikkalainen elämäntapa ja määräysvalta pakotetaan kaikkien valtioiden omaksuttavaksi viimekädessä asein ja taloudellisin kiristyksin. Mitään rauhaa ja kansojen välistä sopua ei ole missään vaiheessa edes haluttu.

 

Tämä on yksi ratkaiseva syy sille, miksi ihmisten on noilta alueilta lähdettävä ja pakolaisvirrat kasvavat ennätysmäisiksi, sitten toisen maailmansodan.

 

Toinen syy liittyy kiinteästi edellä mainittuun geopoliittiseen imperialismiin. Elämme maailmassa kapitalismin imperialistista vaihetta. Valta on maailmassa keskittynyt suurille monikansallisille yhtiöjäteille, finanssipääomalle, sekä niihin saumattomasti liittyvälle, Washingtonin neokonservatiiviselle oikeistolle ja näiden etua ja toimia varten kasvatettavaan Pentagonin ja Naton sota- ja tappokoneistoon.

 

Ihmisoikeuksia ja maailmanrauhaa halveksitaan ja tyrannisoidaan tietoisesti näiden ryhmittymien etuun keskittyvällä väkivallan ja sekasorron aikaansaamisella. Näin surkea on tilanne maailmassa. Asia on Brysselille tuttu ja sen he Washingtonin liittolaisena myös hyväksyvät, sillä EU:ssa on alunpitäen ollut kyse ainoastaan pienen eliitin edusta.

 

Kapitalismin, joka ei edes ole mitään kapitalismia, tila  maailmassa on se, että monikansalliset yhtiöjätit mellestävät ympäri maapalloa ja valtioita, poliittisen oikeiston niitä varten rakentaman läinsäädännön turvin. Yhtiöiden tilanne on niin hyvä, että niiden ei yksinkertaisesti tarvitse välittää mistään esteistä voittoja takoessaan.  Ne voivat tuhota yhteiskuntia, romuttaa paikallistuotantoa ja ihmisten välisisä sosiaalisia rakenteita, sekä halveksia köyhyydestäkin kärsivää ihmiselämää ja raiskata luontoa aivan mielinmäärin. Mistään tästä ne eivät joudu vastuuseen.

 

Kaikki hallituspuolueet kannattavat meillä tätä kasvavaa, maailmaa tyrannisoivaa yhtiövaltaa ja Yhdysvaltain sotaisaa ulkopolitiikkaa. Näinhän asia on. "Työväen- ja vähaosaisten- puolue" Perussuomalaisetkin yrittää ruikuttaen selitellä kaikkein sanansyömisten ja poliittisten takinkääntöjen ja petostensa jälkeen. Kun on kova oikeisto nyt saanut köyhät ja tavalliset palkannauttijat meilläkin toisiaan vastaan, saa suurpääoma ja poliittinen oikeisto rauhassa keskittyä omaisuudensiirtojen suunnitteluun. Takuumiehenä Timo Soini ja kumppanit.

 

Kun noiden yllämainittujen syiden jälkeen lähtevät ihmiset etsimään maailmalta parempaa tulevaisuutta, hukutetaan heidät tämän samaisen eurooppalaisen "sivistyneistön" toimesta Välimereen. Ne, jotka jostain syystä selvisivät tuon meren ylityksestä saavat meilläkin vastaansa, ihmisläheisyydessään irvokkaan, rasismiltä löyhkäävän tervetuliaistoivotuksen, tyyliin "painukaa helvettiin, tai ainakin sinne, mistä tulitte". Se on se, mihin kaksinaismoraalilla kyllästetty suomalainen yhteiskunta näyttää pystyvän. Sivistysvaltioko muka.

 

Ongelma ei meillä ole se, mitenkä väärin koko kapitalistinen maailmantalous-järjestelmä ja USA:n imperialistinen sotapolitiikka kohtelee kolmannen maailman ja tällä hetkellä nimenomaan Lähi-Idän ja Afrikan väestöä. Ongelmaksi katsotaan meillä se, että ne ihmiset lähtevät juuri meidän suuntaan.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Todellinen ongelma on siinä, että me käymme monologia, jossa ei ole mitään sijaa kenellekään muulle. Tarinassamme kaikki muut ovat pelkkiä persoonattomia statisteja. Olemme omasta mielestämme maailman napa. Kaiken hyvän ja pahan alku ja juuri. Ensimmäinen liikuttaja. Muut vaan hyppivät meidän mukaamme. Vailla tahtoa ja päämäärää. Jos he vahingoittavat itseään, sekin on meidän vika, sillä me saimme heidät tekemään sen.

Jumaluuskompleksi ei siis rajoitu vain sotaretkiin. Ylemmyysharha on sisäänrakennettua. Ne tarinat, joita toistamme elämässämme, perustuvat samoille perusvalheille. Että olemme asemassa, josta voimme ratkaista kaikki maailman ongelmat halutessamme, mutta koska olemme niin vittumaista sakkia, aiheutamme niitä mieluummin.

Se on voimakas harha ja sen suurin pelko on tajuta, ettemme olekaan mitenkään erityisiä. Ihan tavallisia ihmisiä pelkoineen ja ongelmineen. Liikuteltavissa ja ohjailtavissa. Kaukana omasta tahdosta ja ajattelusta. Ihannoiden päälleliimattuja, onttoja kuvia, joita suustamme lähes pelkästään muodostuu.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ei kai ihmisten tänne tuleminen ole se ongelma vaan se, että suomalaista systeemiä ei ole rakennettu ottamaan huomioon suurta määrää tänne tulevia. Katsotaan siis, että nuo sotaa pakenevat tulevat tänne syömään yhteisestä kasasta ilman mitään välitöntä etua Suomelle. Tietenkään ajankohtakaan ei pahemmin auta kun Suomi rypee aika ikävässä lamassa. Eli jos pakolaisille ei annettaisi mitään niiden tänne tullessa, niin tuskin nuiviakaan olisi niin paljoa, vaikka kyseinen ratkaisu luultavasti tulisi kalliimmaksi jo lisääntyneen rikollisuuden vuoksi.

Systeemiin ja lamaan liittyen parempiosaiset eivät välttämättä nää sitä kontrastia, joka Suomessa on tälläkin hetkellä huono-osaisten ja pakolaisten välillä. Eli samaan aikaan kun Suomea omalla työllään rakentaneet ja työttömäksi joutuneet joutuvat käymään leipäjonoissa ja sinnittelemään todella pienellä tuella, tänne tuleville(huomaa muoto) pakolaisille annetaan täysi hoito jossain laitoksessa. Moisen luulisi hieman katkeruutta aiheuttavan huono-osaisissa. En usko, että tilannetta parantaa yhtään nykyisen hallituksen kaavailemat leikkaukset, jotka tekevät huono-osaisten elämästä entistä kurjempaa.

Parempiosaisten huoli pakolaisten kustannuksista taas on ihan turhaa, koska luulisin kustannusten nykyisinkin olevan valtion budjetissa samaa luokkaa kuin sentit kotitalouksien kuukausibudjetissa.

Toimituksen poiminnat