*

harritkiiskinen

Tässä pääministeri Sipilältä vähän toisenlaista välittämisen mallia

Täällä Keskustalaiset kansanedustajat yms. kehuvat sitä, kuin heidän puolueensa puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä näyttää mallia tarjotessaan taloaan turvapaikanhakijoiden käyttöön. Hieno ele.

Pääministeri näyttää, kuinka helppoa on kovaa, köyhiä kurittavaa  ja eriarvoisuutta lisäävää leikkauspolitiikkaa toteuttavan monimiljonäärin suhtautua pakolaiskysymykseen silloin, kun sillä on suuren median avulla poliittisia irtopisteitä kerättävissä.

En toki epäile Sipilän, maailman vähäosaisista kokemaa huolta ja hyvää tahtoa, mutta...??!!

Tässä kuitenkin vähän toisenlaista välittämistä, jota Juha Sipilä osoittaa hänen johtamansa hallituksen kaavailemien leikkauksien kohteeksi joutuvia vähäosaisia ihmisiä kohtaan silloin, kun valtamedia ja sen toimittaja- turhurit eivät ole ainoita asioiden tallentajia ja välittäjiä.

Videonpätkä osoittaa sen, kuinka täydellisen tietämättömiä ovat niin pääministeri Sipilä, kuin puoluesihteeri Laaninen niistä vähäosaisiin kohdistuvista sosiaalisista vaikutuksista, jotka SSS- hallituksen suunnittelemilla leikkauksilla. Voiko todellakin olla näin pihalla oman hallituksensa päätösten sosiaalisista, kaikkein vähäosaisimpiin kohdistuvista seurauksista, vai onko pelkästään kyse siitä, mistä luulen, eli ei yksinkertaisesti välitetä.

Kun vammainen yksilö Keskustan toritapahtumassa huomaa sen, mikä on Sipilän suhtautuminen ja kuinka lapsellisesti pääministeri suhtautuu hänen kysymykseensä ja huoleensa, pääsee häneltä itku. Pääministeri katsoo kuitenkin paremmaksi livistää paikalta. Tämä on mielestäni häpeällisen kylmää ja välinpitämätöntä, sekä suoranaisesti tämän vammaisen yksilön ihmisarvoa alentavaa toimintaa. Tähän kohtaan sopiva oikea ja aito välittäminen ei olisi vaatinut edes miljonäärin kukkaroa. Pelkät lähimmäisen hädän tunnistavat tuntosarvet olisivat riittäneet.

Tämä osoittaa kuitenkin sen, kuinka vammaiset ja muut SSS- hallituksen kiljotiinin kohteeksi joutuvat vähäosaiset ovat pelkkiä merkityksettömiä lukuja EK:n ja suurpääoman, sekä muiden varakkaiden etuja ajettaessa.

Tässä vähän toisenlaista välittämisen mallia pääministeri Sipilältä.

https://www.youtube.com/watch?v=_yK-k2fTgFE

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ihmecettei sipilä ole aiemmin ottanut majoitukseen kotiinsa suomalaista syrjäytynyttä, työtöntä, tai koditonta. Vastaavaa solidaarisuutta osoittaa jyväskylän kaupunki joka ylen uutisten mukaan on valmis tyhjentämään kunnan vuokra-asunnot pakolaisten käyttöön.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Ottaako blogisti turvapaikanhakijoita kotiinsa?

Toimituksen poiminnat