*

harritkiiskinen

Pakolaisvirroilla ja pakkolaeilla pysyvät halpatyömarkkinat Eurooppaan

Kovan kapitalismin politiikkaa ajavan EU- oikeiston ohjenuorana päätöksilleen ei missään vaiheessa ole kollektiivinen inhimillisyys ja yhteinen hyvä. Tämä on nähty. Washingtonin ”jatkuvan sodan opin” mukaan toteutetun ja Euroopan unionin tukeman sotapolitiikan, sekä tähän politiikkaan saumattomasti limittyvän monikansallisten suuryhtiöiden tuottaman rakenteellisen väkivallan toimesta massiivisiksi kasvaneet pakolaisvirrat toimivat Brysselin eliitin salakavalan ja likaisen suunnitelman välikappaleena.

 

Onko muka jossain vaiheessa, sen enempää EU:ssa, kuin Yhdysvalloissa poliittisella oikeistolla ollut vilpitön halua auttaa niitä, jotka uusliberalistisen kapitalismin kolme- neljäkymmentä vuotta kestäneellä ryöstöretkellä ovat sen uhreiksi joutuneet? Kuolonuhreja, raajarikkoja, muodottomina syntyneitä lapsia, pakolaisia ja kotinsa, sekä elinmahdollisuutensa menettäneitä ihmisiä on tämän tuhon jäljiltä satoja miljoonia. Miksi nyt ollaan Brysselissä niin huolissaan näiden ihmisten kohtalosta ja tilanteesta, vaikka ollaan itse oltu Washingtonin rinnalla luomassa ko. ongelmaa? Pakolaisvirrat ovat osa imperialistisen kapitalismin perusluonnetta.

 

Miksi nyt vaaditaan EU:n keulahahmojen liittokansleri Merkelin ja presidentti Hollanden suulla sitä, että jokaisen EU- jäsenmaan on otettava tietty, kasvava määrä pakolaisia hoidettavakseen? Korostan vasemmistohumanistina sitä, että autettava on. Se vaatimus sisältyy jo länsimaisen ylikulutuskulttuurin seuraukset ymmärtävään vaatimukseen, mutta pidän tärkeänä, että ei unohdeta sitä, mitkä ovat eurooppalaisten ja amerikkalaisten suurkapitalistien ja poliittisen oikeiston motiivit tässä kapitalismin imperialistisessa vaiheessa, jota elämme.

 

Miksi ei Brysselistä ole koskaan esitetty jäsenmaille kollektiivista velvoitetta huolehtia kapitalismin syrjäyttämistä ja osattomiksi jättämistä ihmisistä. Ei ole kuultu vaatimuksia lapsiköyhyyden hoitamisesta, tai köyhien vanhusten huolehtimisesta. Ei tietenkään ole, sillä tämänkaltainen hyväntahtoisuus tuottaisi sellaisia kustannuksia, joita ei poliittinen oikeisto ja sitä käskyttävä suurpääoma kontolleen halua.

 

Pitäisikö nyt alkaa ajatella, että kaksikymmentäviisi vuotta työläisväestöä ja vähäosaisia kurittanut, tietoisella politiikalla eriarvoisuutta kasvattanut EU- oikeisto on löytänyt kosketuksen omaantuntoonsa ja vilpittömään hyväntekoon pakolaisongelmassa, jota ovat itse tietoisesti olleet luomassa? Ei sentään. Pakolaiskysymyksessä on EU- oikeistolla piilotetut motiivit.

 

Ammattiyhdistysliikkeen alasajo ja sen voiman murtaminen on julkisen sektorin yksityistämisen ohella ollut EU- eliitin tavoitteena koko EU:n olemassaolon ajan. Se on EU:n olemukseen ja tarkoitukseen sisäänrakennettu vaatimus. Suomessa nurinmennyt ”yhteiskuntasopimus” ei ollut mikään suomalainen keksintö. Tällä linjalla ollaan ja aiotaan pysyä, siitä kertoo jo SSS- hallituksen ilmoittamat aikeet pakkolakien käyttöön ammattiyhdistysliikkeen nujertamiseksi ja työehtojen polkemiseksi.

 

Nyt ollaan jokaiseen EU- jäsenmaahan kohdistuvilla pakolaiskiintiö- velvoitteilla rakentamassa ”Euroopan yhdysvaltoja” ja Yhdysvaltojen kaltaisia pysyviä halpatyömarkkinoita. Näin toteutuu suuryhtiöiden ja EU- eliitin etua ajamaan tarkoitettu yhteiskuntasopimus (eli sopimus siitä, että yhtiöt saavat voittonsa jatkossa halvemmin kustannuksin) kuin itsestään, ajan kanssa. Sen lisäksi siitä tulee pysyvä ”sopimus”. Tämän häijyn projektin pukee EU- eliitti valheellisesti kristillisen, pyyteettömän auttamisen kaapuun. Kaikki tapahtuu juuri sopivasti EU:n ja Yhdysvaltojen välisen, yhtiöiden voitontekemistä suojaavien TTIP- sopimus- neuvottelujen ollessa loppusuoralla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Vinha perä kirjoituksessasi. Tähän ei auta muu kuin EU-ylipapiston ja Suomen hanslankarihallituksen ohittava suora demokratia!

Valta suoraan sinne mihin se perustuslain nimissä kuuluu!

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Jokin alitajuinen usko ikuiseen kasvuun on osaksi mukana. Nuo aiotut sisäänottolukumäärät joissakin maissa hämmästyttävät, ovat niin suuria, että kyseessä ei voi olla kuin tilapäinen rekrytointi. Mutta itse pakolaisilmiö saattaa olla pysyvä ja koskea 1-2 miljardia ihmistä jatkossa.

Jossakin vaiheessa rajat on suljettava. Tarvitsisi keskustelua siitä, mikä on kapasiteettimme elättää omatkin kansalaisemme ja miten seuraavat 20-40 vuotta eletään.

Käyttäjän ToniSaari kuva
Toni Saari

"Ammattiyhdistysliikkeen alasajo ja sen voiman murtaminen on julkisen sektorin yksityistämisen ohella ollut EU- eliitin tavoitteena koko EU:n olemassaolon ajan."

Väite on väärä ja siitä paljastuu koko premissin olevan väärä.

Toimit olettamuksesta että EU-vasemmisto ei ole osallinen tässä. Ja oletat myös että EU-päättäjät tekevät tätä määrätietoisesti, eikä vain tilastotiedoista tulkkaamalla.

Tilanne on yhteissumma sekä oikeiston, vasemmiston sekä AY-liikeen reaktioista tilastotietoihin.

Vain vasemmiston luomalla ylhäältä alaspäin sanelevalla sosiaalipolitiikalla voi moisen "työttömyysturva"-halpatyöluokan luominen onnistua.

AY-liike taas on muodostunut keskiluokan edunvarjeliaksi, jota ei köyhemmän väen asiat juurikaan kiinnosta.

Summa summarum; AY-liikkeen keskiluokan edunvarjelu on heikentänyt köyhien mahdollisuuksia parantaa taloustilannettaan, esim. pätkätöiden poissääntelyn kautta. Täten työllisyydestä on tullut binäärinen tila, olet joko töissäoleva keskiluokkainen tai byrokratian vallassa oleva työtön.

Vasemmistolainen sosiaalipolitiikka joka suosii AY-liikettä on riistänyt köyhiltä mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämäänsä ja yhä tiukemmin sääntelee pois mahdollisuuksia köyhyydestä poistumiseen.

Ilman AY-liikettä ja vasemmistoa, ei oikeistolla olisi keinoja hyväksikäyttää työttömiä.

Ilman tempputyömekanismeja, työstä pitäisi maksaa palkkaa. Mutta kiitos vasemmiston, kyky hyväksikäyttää "työttömiä" kyllä löytyy.

Silti, kukaan ei ole tätä järjestelmää suunnitellut, vaan kaikki ovat - silloin joskus - näyttäneet ihan hyviltä ideoilta, paperilla.

Ja siinä se ongelman ydin, tilastotiedoista katsotaan ja vielä ennakkoasenteellisesti niitä numeroita, mitkä sopivat parhaiten omiin projekteihin ja suunnitelmiin. Ja ne sitten toteutetaan, ilman että mitään konkreettista ymmärrystä asioista on.

Ja tuo ongelma on universaali, eikä mitenkään puoluesidonnainen.

Toimituksen poiminnat