*

harritkiiskinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Porvaristo

Populistinen singnaali ja protestanttinen työmoraali

Törmäsin netissä uutiseen, jonka mukaan Saksa pani turvapaikanhakijat töihin euron tuntipalkalla. Lue uutinen klikkaamalla tästä.

Kommentoin uutista koskien facebookissa seuraavaa:

Yhteiskunnallisesti naivi duunariporvaristo haukkuu nyt ay-liikettä

On outoa porukkaa suomalainen keskiluokkainen porvaristo. Ensin työpaikoilla itketään sitä, kun kaikki resurssit viedään, tehdään alimiehitettynä hommia ja sitä, kuinka suurpääoman etua ajava oikeistopolitiikka on "kahvikeskusteluissa" ihan perseestä.

Tämän jälkeen ei kuitenkaan riitä edes se, että vaaleissa äänestetään Kokoomusta, tai sen kavereita, vaan vielä haukutaan Ay- liike siinä vaiheessa, kun se on aikeissa tehdä ensimmäisen kunniakkaan tekonsa kymmeniin vuosiin.

Venäjä, Euroopan porvarillisin maa

Tällä hetkellä Venäjä lienee porvarillisin valtio Euroopassa. Maan lähes kaiken omaisuuden hallinnasta vastaa pari- kolmekymmentä oligarkkiperhettä, joita hyvällä syyllä voi nimetä porvareiksi. (omistava ja varakas luokka, vasemmiston vastakohta)  Valtio on vain se instanssi, jossa varakas luokka valvoo ja toteuttaa yhteisiä etujaan. Kansalaisyhteiskunnalla ei maan talouden ja muidenkaan asioiden hoidossa ole mitään sanomista.

Länsimaiden taantunut porvaristo elää viimeistä vaihettaan.

Maapallo on muuttunut globalisaation edetessä pienemmäksi. Kun maailmantalous ennen koostui erillisistä, keskenään kauppaa käyvistä kansallisvaltioista, on maailma nykyisin yhtä suurta markkinapaikkaa, jota hallitsevat hirviömäiset, monikansalliset jättiyhtiöt, maapallon ympäri ulottuvine lonkeroineen. Se, milloinka nämä yhtiöhirviöt saavat imettyä viimeisenkin pisaran maapallon ja ihmiskunnan elinvoimasta, on vain ajan kysymys.

 

Pamputtaako poliisi, tuleeko Nato, vai herätetäänkö Suojeluskunnat?

Kun porvaristo menetti valtansa 1917, ryhtyi se välittömästi toimiin, palauttaakseen omat etunsa. Tämän se toteutti mm. hajottamalla työväenenemmistöisen eduskunnan ja kaatamalla valtalain. Samoin alkoi porvaristo, turvatakseen saavuttamansa yhteiskunnalliset edut, perustaa aseellisia suojeluskuntia, sekä haki turvaa ja apua asialleen Saksalta.

 

Elämän ja kuoleman kysymys.

Pystyykö, tai haluaako porvarilliskapitalistisen elämäntavan omaava ihminen ja poliittinen oikeisto koskaan ymmärtää sitä tosiasiaa, että sen on luovuttava itsekeskeisestä ylikuluttamisesta, jatkuvan talouskasvun/voittojen vaatimuksesta ja omistamiseen keskittyvästä elämänasenteesta ylipäätään, sekä hyväksyttävä kohtuuden käsitteen ja henkisten arvojen merkitys yhteiskunta- ja maailmanrauhan, sekä elämän jatkumisen perustavaa laatua olevana vaatimuksena?

Kokoomusvetoinen EU- porvaristo haki oppinsa Afrikasta.

Suomalaisen EU-porvariston moraali on osoittanut sen, että tälle porukalle ei mikään riitä. Tästä löytyy useita esimerkkejä Suomen EU-taipaleelta. Viimeisimpänä heidän, reilu vuosi sitten saamansa miljardin tulonsiirto, kun verotusta pistettiin uusiin puihin.

 

Porvarihallituksen ja EK:n korruption kaltainen symbioosi elää ja voi hyvin, vaikka ministerit vaihtuvat.

 

Amerikkalaisuuden apinointia: Suomen ongelmat henkisellä puolella.

Suomi luopui valtiollisesta itsenäisyydestä v.1995. Ehkä jopa n.85% maan asioista päätetään nykyisin Brysselissä.

Suomalainen porvaristo on aina "hakeutunut eurooppaan". Se on hakenut kaupankäyntimahdollisuuksia, mutta se on myös tunnistanut itsessään sen todellisen sielullisen nurkkakuntaisuuden, mutta myös ajatuksissaan luomansa syrjyyden, joka on kuitenkin paljon enemmän juuri itse aiheutettua henkistä syrjyyttä, kuin maantieteellistä syrjyyttä.

Hyväksyntä on aina pyritty hakemaan Euroopasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä